Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

Selvforsvar - Helse
Mosjon - Sport

På nettet - hvordan best profilere din klubb?

Treningsglede
Egenutvikling

Gå til:

Klubbdrift

Rekvisita

Media (presse)

Starte klubb?

Undervise?

På nettet?

Tilknytning?

Betaling

Utstyr

Utdanning

I dag er det viktig å være tilgjengelig på nettet. Du trenger ikke akkurat være noen stor spåmann for å hevde at det bare blir ennå viktigere fremover :-)

Dersom du ønsker å gjøre det skikkelig (dvs. gjøre det riktig med en gang) anbefaler jeg deg sterkt å ta en kikk her (klikk her).
Her finner du absolutt alt du trenger i en pakke.

 

Flere og flere tar i bruk Internett for å lære noe, søke informasjon, for å handle, treffe likesinnede m.m. Mange har oppdaget hva nettet faktisk er:
Verdens største informasjonsbase, koblet til et gigantisk og raskt voksende nettverk!

Den aller viktigste grunnen til at man setter seg ved en datamaskin for å søke på nettet er dette: Informasjon (la oss si det i kor: in-for-ma-sjon :-). Dersom din klubb ikke er synlig nok her, er sjansen stor for at vedkommende finner noen andre og drar dit i stedet :-(

Tror du at en person nødvendigvis søker etter Oslo Ju Jitsuklubb, Olderdalen Karatelubb, Nordpolen Fasanjakt og Fridykkerforening, Eksospotta Wunderbare Wundebaumklubb, Leppa Snusebrigade, eller Unge Tåspissdansende  Legers Spaser- og Fullkontakt Tai Chi Institutt for den saks skyld? Nei, det tror ikke jeg heller.

De fleste har en heller uklar formening om nøyaktig hva de vil begynne med. Noen får nok anbefalinger fra andre, men de fleste søker likevel informasjon om alternativer (treningstider, reisevei, alternativ trening m.m.). 
Ønsker og behov kan være definert som: "Jeg ønsker å komme i form", "jeg vil lære en kampsport", "Jeg har hørt at judo skal være bra for barn", "Jeg vil lære selvforsvar" etc.

Den som søker på nettet bruker i dag oftest store søkemotorer som Google eller Yahoo, eller spesielle søkeverktøy for å effektivisere søkene. Det tastes gjerne inn enkeltord eller ordkombinasjoner, og det kommer som regel opp flere treff på disse ordene.

De sidene som kommer høyest opp på hvert søk er de som gjerne blir klikket videre til. Og de sidene som først blir besøkt og som gir relevant, presis, og nok informasjon for den som søker, er sannsynlige kandidater for å bli kontaktet.

Så hva kan du gjøre for å bli mer synlig på nettet, og få flere besøkende til sidene dine? Nøkkelordet er som nevnt: Informasjon.

Informasjon, mer informasjon og ennå mer informasjon:

Sa du: "Hva slags informasjon?". Bra spørsmål, glad du spurte! Driver du eksempelvis en aikidoklubb er det mange mulige vinklinger:
Det kan være aikido generelt, hvordan arten trenes, ulike aikido stilarter, aikido litteratur og filmer, aikido effekter, aikido for yngre og/eller eldre, koordinasjons- og kondisjonstrening med aikido, om grunnleggeren av aikido (Ueshiba sensei), aikido filosofi og tradisjon, hvordan knytter og bretter man en hakama, våpenteknikker assosiert med aikido, forklaring av ulike teknikker, terminologi med mye mer...
Du ser jo evt. hvordan disse sidene her er bygget opp, og kan selvsagt fritt hente inspirasjon og ideer herfra! Eller du kan gå til andre tilsvarende sider og hente tips og ideer derfra.

Dersom du har de rette verktøyene installert er det også mulig å bestille trening, bøker, seminarer etc. driekte via web. Det kan sendes ut nyhetsbrev, man kan ha en gjestebok, og/eller et forum osv.

Riktige verktøy til jobben:

Hvis du er som undertegnede, er du ikke spesielt kyndig med HTML og ennå mer mystiske ting. For å være ærlig det er ikke viktig heller! Glem sider med fancy design, flash og blinkende "dibbedutter"... Selvsagt skader det ikke med et rent og fint design, men det viktigste er uansett innholdet (da primært ordene)! Mange av de mest besøkte sidene på nettet har ikke noe fancy design. Det de har er masse god informasjon.

Personlig bruker jeg to "ting". Det ene er en "WSIYG" ("what you see is what you get") editor. Dette er programmer som lager websider uten at du trenger å kjenne til koding med HTML, stilark m.m. Disse sidene du ser her er laget i et program som heter Namo WebEditor. Jeg har brukt Frontpage og mye annet (som sagt, jeg er en uhelbredelig "software junkie"...), men synes Namo WebEditor gir meg en ren kode, bra resultater og masse muligheter, style sheets (CSS), inkludert grafikkprogram, alt annet jeg trenger (og mere til). Prisen er meget lav i forhold til eksempelvis Dreamweaver. Front Pager er ok, men heller ikke mer, den genererer masse kode som er overflødig og kan lage krøll. Ovenenvnte WebEditor fikk eksempelvis i bladet "Komputer For Alle" nr. 1-2005, høyere score enn Dreamveawer MX 2004.

Er du "hard-core" programmerer eller webmaster kan du selvsagt kode for hånd, det er dette de "store gutta" gjør, men hvorfor? I de bra programmene har du full kontroll over koden likevel, og kan jobbe mye raskere. Og så kan du få et bra resultat. Ta meg som et eksempel - jeg kan absolutt ingen ting (nada, zero, zip, zilch, nothing rien) om HTML, CSS (stilark) og annet dill, men kan likevel lage sider som ser ok ut. Hvorfor skal jeg bruke tid på å lære meg et språk som bare en "dum" datamaskin og nettlesere forstår? Da bruker jeg heller energi på å lære å snakke med folk!

I tillegg til en web-editor bruker jeg ulike grafikkprogrammer. Her er det Ulead Photoimpact XL det går mest i. Jeg har testet ut Paint Shop Pro og Photoshop, men synes Photoimpact gjør det samme, er enklere å bruke, og koster mindre (Photoshop er dyrt med stor D). Uansett kan du gjøre det aller meste i WebCanvas (grafikkprogrammet som følger med i Namo WebEditor).

Kan du klare dette? Hvis du kan skrive, og har litt visuelle evner: Utvilsomt! Kan jeg, så kan du. Det tar litt tid å komme dypt inn i WSIYG editorene, men det klarer du! Der det er vilje er det vei, og der det er vei, er det... eh... ennå mer vei? Eller var det velling..? Nåja.

Og så var det ut på nettet:

Mer informasjon kommer...

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 -2008