Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Muscle Science Or Tricks Of Jiu-Jitsu

muscle_science_or_tricks

Søk denne boken
hos Abebooks!
 

Det kan se ut som om denne boken muligens er forfattet av H. Irving Hancock, medforfatter til "The Complete Kano Jiu-Jitsu - Jiudo". Det står hverken forfatter, utgivelsesår, forlag, utgivelsesland eller noe annet i denne boken, så det blir ren gjetting fra min side.

Det som taler for er at teknikkene tydeligvis er fra Kano sin stil. Teknikkene likner det du finner i "The Complete Kano Jiu-Jitsu - Jiudo", og "Jiu-Jitsu Combat Tricks" (også av Hancock). Det som taler imot er at teknikkene har japanske navn i boken her - det har de ikke i de to andre skrevet av Hancock.

Det virker i det minste som om boken er gitt ut i USA tidlig på 1900-tallet en gang. Det er en referanse til "His Excellency President Roosvelt", og det finnes noe tekst som er oversatt fra Japansk av en B. H. Kuwashima ved Columbia University i New York City.

Etter nærmere undersøkelser ser jeg at denne boken er helt identisk med "Jiu-Jitsu - a superior leverage force". Eneste forskjellene mellom dem er et noe lengre forord i boken her, samt tittel og forside.

Det er relativ enkel og grei ju jitsu du finner her. Det er få bilder, og de som er, er av heller dårlig kvalitet. Den beskrivende teksten er derimot tidvis artig og ganske dekkende. Her er det ihvertfall ikke noe "mykt selforsvar", for eksempel: "A ('helten' i teknikkene her) facing him at first apparently yields, then quickly jams his righ elbow into B's ('kjeltringen') Adam's apple." Ouch!

Andre artigheter er for eksemple beskrivelsen under Oya Ubi Shime ("Thumb Grip"): "Remember that in any rough-and-tumble fight or scuffle, when you can get one of those grips on your man, he is helpless. Always 'look pleasant' and keep cool. This is often half of the battle." Eller hva med "Arresting a Policemen" (yep!): "Some time it may be neccesary to arrest a policemen, ..." Okay..? Jeg vet ikke helt om jeg er villig til å ta sjansen. Hvor skal du føre vedkommende etterpå, liksom? Hjem? Til politiet? Nå ja, artig er det åkke som! :-)

Bare på grunn av teksten alene er dette en bok du bør kikke etter. Teknikkene er sikkert like bra beskrevet andre steder. Gjør gjerne et søk hos Abebooks.

Du kan ellers lese mer om Hancock og andre interessante personligheter i denne boken her: "Pioneers of American JuJitsu: American JuJitsu Before WW2".

bullet ISBN nr.:

 

bullet Forfatter:

H. Irving. Hancock (?)

bullet Utgitt:

?

bullet Forlag:

?

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008