Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu-Jitsu: A Superior Leverage Force, av Max Stein

"Jiu-Jitsu - A Superior Leverage Force" av Max Stein. "The original method muscle science or tricks of Jiu-Jitsu - wrestling and self-defense"
"Jiu-Jitsu - A Superior Leverage Force" av Max Stein. "The original method muscle science or tricks of Jiu-Jitsu - wrestling and self-defense"

 Søk denne boken
hos Abebooks!

Ennå en bok om ju jitsu "tricks" kommer her. Det er neppe noen tilfeldighet at at det har vært en lang rekke bøker med såkalte triks. Er det kanskje ikke mange på trening også i din klubb som synes det er kult med nye triks? Så veldig seriøs trening med et langsiktig perspektiv blir det ikke, men det er jo gøy med litt triksing da!

Denne boken er skrevet (eller rettere sagt redigert og kopibeskyttet) av en Max Stein, og kom første gang ut i 1940. Den øvre, grønne utgaven du ser her er fra 1956. Den nedre, brune er en eldre utgave. De to utgavene er identiske, men tegningene er endret. I de eldre utgavene er det tegninger av politimenn, og herrer med bowlerhatt. Det kan virke som disse tegningene er vesentlig eldre enn boken fra 1940. Kanskje godeste Hr. Stein har "lånt litt" andre steder - noe som absolutt ikke er et ukjent fenomen.

Ved litt søking finner jeg at disse bøkene er helt identiske med innholdet i "Jiu-Jitsu, the Japanese art of wrestling and self-defense" ("Muscle Science Or Tricks Of Jiu-Jitsu"). Det er et litt lenger forord i den andre boken, men det er også alt (bortsett da fra endret tittel og forside). Samtlige teknikker er identiske, og bildene er de samme som i den eldste av utgavene her. Ser man det, ser man det!

Teknikkene i boken er en blanding som du finner i andre bøker fra første halvdel av forrige århundre. Det er noen rene selvforsvarsteknikker mot angrep, noen ledegrep, og noen arrestasjonsteknikker beregnet på politi etc. En litt pussig miks, men det var vel slik det skulle være i hine hårde dager?

Dette er faktisk en ganske trivelig bok! For det første har den mange virkelig artige kommentarer til de ulike tegningene. Dernest er det mange japanske betegnelser på teknikker som du ikke finner mange andre steder. Noe av dette virker som skrivefeil, mens andre steder er det absolutt andre (og tilsynelatende riktige) betegnelser - dog betegnelser som er ukjente. Dette kan tyde på at teknikkene har navn fra en spesiell stilart, og det kunne vært virkelig artig å visst hvor dette materialet opprinnelig kommer fra. Det hadde også vært fint å visst noe mer om Max Stein, og hvem denne herren er. Kanskje har du noe informasjon?

Åkkesom - dette er en veldig spesiell bok, som du definitivt bør prøve å få tak i. Dvs. prøve er unødvendig. Den kan skaffes hos Abebooks. Eneste lille aberet er priser fra kr. 300,- - 400,- og oppover... Nuvel.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Max Stein

bullet Utgitt:

Chicago, USA, 1956

bullet Forlag:

Stein Publishing House

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008