Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu-Jitsu Combat Tricks, av H. Irving Hancock

"Jiu-Jitsu Combat Tricks" av H. Irving Hancock
"Jiu-Jitsu Combat Tricks", ennå en utgave av denne boken

Søk denne boken
hos Abebooks!

 

Her er tre virkelig gamle godbiter, (sannsynligvis) fra veldig tidlig på 1900-tallet. De to nederste utgavene ser ut til å være eldre enn den øvre. Det finnes en referanse til "Complete Kano Jiu-Jitsu" i den lyse (øvre) boken. Dette finnes ikke i de to andre. "Complete Kano Jiu-Jitsu" kom i 1905, så dette gjør det sannsynlig at den mørkeste (midtre) utgaven her fra 1904. Den nedre har årstall 1904, og har ingen referanser til andre utgaver. Dette er sannsynlig en førsteutgave, og har som du ser støvomslag som er helt (veldig uvanlig). Alle tre bøkene er ellers helt identiske.

Forfatter er amerikanske H. (for Harrie) Irving Hancock. Hancock døde i 1922 og skrev en lang rekke bøker, herunder en rekke ungdomsbøker. Han var tilsynelatende svært opptatt av militæret, og reiste en del rundt på oppdrag med tropper på Cuba og Fillippinene.

Hancock er medforfatter til boken "The Complete Kano Jiu-Jitsu" (utgitt første gang i 1905). Denne viser hvor nært beslektet den eldre judoen til Kano var til ju jitsu. Etter hva jeg kan forstå lærte Hancock jiu-jitsu i Nagasaki av en Inouye (en politiinstruktør). Sannsynligvis var dette tenshin ryu.

I denne boken tar Hancock innledningsvis for seg forberedende eller innledende trening ("preliminary training"), dvs. oppvarming og hvordan man styrker/herder kroppen.

Videre gås det igjennom ulike forsvarsteknikker, holdegrep etc. og ikke minst en del mottrekk mot disse teknikkene og metodene.

Mesteparten av teknikkene er nøye forklart med tekst, det er få bilder i boken. De bildene som finnes er av utmerket kvalitet. Noen er med utøvere i drakt og hakama. Andre steder har utøverne datidens dresser på. Det finnes også bilder av personer i dress og Bowler hatt - veldig stilig!

Kort fortalt: Får du tak i denne boken til en overkommelig pris så er det bare å slå til. Både på grunn av innholdet, bildene og den historiske interessen.

Jeg kan anbefale deg: Abebooks. Dette er verdens desidert største netthandel for brukte og sjeldne bøker, med kontakter over hele kloden. Du finner massevis av interesse der.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

H. Irving Hancock

bullet Utgitt:

New York og London, ca. 1904/1905

bullet Forlag:

G. P. Putnam's Sons

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008