Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Ju-Jutsu and Judo, av Percy Longhurst

"Ju-Jutsu and Judo", en bok av Percy Longhurst
Ju-Jutsu & Judo, by Percy Longhurst

Søk denne boken
hos Abebooks! 

Percy Longhurst skrev det avsluttende kapittelet i  boken "The Text-Book of Ju-Jutsu" av S. K. Uyenishi (les om den ved å klikke her). Longhurst har også forfattet denne boken (klikk her).

Boken til Longhurst er nær identisk med ovennevnte bok av Uyenishi. Tegningene er kopier av bildene i boken til sistnevnte. Det virker litt underlig at det ikke er gitt en forklaring av dette faktum, men Longhurst hadde sikker en godkjenning.

De to bøkene her er etter hva jeg kan se helt identiske, bortsett fra at den øverste har stivt omslag og er trykt i USA, mens den nederste (paperback) er trykket i England. Sannsynligvis var de beregnet for disse to markedene.

Percy Longhurst var en engelsk bryter (sannsynligvis "catch-wrestler", dvs. fristil), som ble kjent med Yukio Tani og S. K. Uyenishi gjennom W. E. Barton-Wright (mannen som introduserte ju jitsu i England tidlig på 1900-tallet). Longhust startet "The British Ju Jitsu Society" sammen med tre andre, og ble elev av Tani. Longhurst introduserte så arten for ulike politiavdelinger, bl.a. i London.

Når det gjelder disse bøkene er det vanskelig å anslå alder, siden det ikke står noe år for utgivelsen i noen av dem. Sannsynligvis er de fra 30-tallet en gang. Det nevnes i kapittel 1: "It is no more than thirty years ago since Ju-Jutsu found its way into England;..."

Det som ellers finnes at teknikker og informasjon i boken finner du også i ovennevnte bok av Uyenishi. Du kan søke etter denne (og andre) boken hos Abebooks, verdens største netthandel for brukte og sjeldne bøker. Du finner masse interessant der - anbefales betingelsesløst!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Percy Longhurst

bullet Utgitt:

London & New York - ?

bullet Forlag:

Frederick Warne & Co., Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008