Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu-Jitsu and Other Methods of Self-Defence, av Percy Longhurst

"Jiu-Jitsu and Other Methods of Self-Defence" av Percy Longhurst

Søk denne boken
hos Abebooks! 

Percy Longhurst skrev som kjent det avsluttende kapittelet i  boken "The Text-Book of Ju-Jutsu" av S. K. Uyenishi (les om den ved å klikke her). Les mer om Longhurst's egen utgave av boken ved å klikke her.

Som beskrevet andre steder var Percy Longhurst en engelsk bryter (sannsynligvis "catch-wrestler", dvs. fristil), som ble kjent med Yukio Tani og S. K. Uyenishi gjennom W. E. Barton-Wright (mannen som introduserte ju jitsu i England tidlig på 1900-tallet). Longhust startet "The British Ju Jitsu Society" sammen med tre andre, og ble elev av Tani. Longhurst introduserte så arten for ulike politiavdelinger, bl.a. i London.

I denne boken av Longhurst beskriver han en lang rekke artige og tildels veldig funksjonelle teknikker i detalj. Hver teknikk følges av en tegning. Det er faktisk mulig å få en forståelse for hver enkelt teknikk siden beskrivelsene er veldig nøye.

 Den begynner med å beskrive en rekke stående teknikker. Flest låsegrep og fellinger/kast, men også noe forsvar mot slag og spark. Det følger deretter flere bakketeknikker. Etter dette kommer et eget kapittel med tittelen: "Jiu-Jitsu for Ladies", med coole actiontegninger av skjørtkledde damer som forsvarer seg mot skumle herrer.

Det er et kapittel etter dette som heter "Simple Tricks of Self-Defence". Her er det blant annet vist bruk av "cane" (eller spaserstokk). Denne er etter hva jeg kan lese fra teksten, hentet fra M. Pierre Vigny og "shillelagh".

Som i de andre bøkene fra Longhurst er det ikke angitt noen dato for utgivelse. Det er imidlertid ellevte utgave, og den ser ut til å være fra 20-tallet en gang. Uansett er dette en veldig artig bok, som anbefales på det aller varmeste.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Percy Longhurst

bullet Utgitt:

London ?

bullet Forlag:

The Bazaar, Exchange & Mart, Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008