Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

The Text-book of Ju-jutsu, av S. K. Uyenishi

"The Text-book of Ju-jutsu" av S. K. Uyenishi

Søk denne boken
hos Abebooks! 

Her er ennå en meget fin, eldre bok om ju jitsu: "The Text-book of Ju-jutsu". Den kom i første opplag i 1911, og siste (niende) opplag i 1959.

Boken har ingen angivelse av utgivelsesår, men det er femte utgave. Jeg vil anta at denne her er fra 20-/30-tallet en gang. Det er noen usedvanlige artige bilder av forfatteren (?) med nystriglet bart - en bart som ville fått enhver trønder med respekt for tradisjoner og tilsiktet ansiktshår til å gråte åpenlyst og høylytt av misunnelse og beundring :-)

Sadakazu Uyenishi kom til London i på begynnelsen av 1900-tallet som assistent for Yukio Tani. De ble invitert over av ingeniøren E. Barton-Wright, og hadde i begynnelsen ham som manager. Barton-Wright er for øvrig mannen bak Bartitsu (du kan lese mer om dette ved å klikke her). Uyenishi tok senere scenenavnet "Raku", og hadde William Bankier som manager. Bankier var selv en kjent "strongman", som gikk under scenenavnet "Apollo". Du kan lese om Tani m. fl. ved å klikke her (åpnes i et nytt vindu).

Det vises ikke så mange teknikker i denne boken, og noe av det er like mye eldre judo, som det kan sies å være ju jitsu. Det er mye beskrivende tekst, og det gås nøye inn på hver enkelt teknikk.

Det er noen fine sekvenser av bilder som beskriver enkelte av kastene, og enkeltbilder av hver teknikk. I tillegg til teknikker og metoder vies det plass til å skrive om bakgrunnen for ju jitsu i Japan. Dette er en meget fin bok, du bør forsøke å skaffe deg!

Jeg anbefaler deg å søke etter denne boken (og andre utgåtte bøker) hos Abebooks, verdens største netthandel for brukte og sjeldne bøker. Du finner masse interessant der - anbefales uten reservasjoner!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Sada Kazu Uyenishi

bullet Utgitt:

London, ?

bullet Forlag:

Athletic Publications Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 -2008