Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Spaldings Athletic Handbooks: Jiu Jitsu

Spalding's Athlete Handbooks: Jiu Jitsu
Spaldings Jiu Jitsu

Søk denne boken
hos Abebooks!

Spaldings "Red Cover Series" of Athletic Handbooks ser ut til å være en del av deres Athletic Library serie med "how to" bøker - om alt og ingenting fra idrettens og sportens forunderlige og mangeslungne verden: stavsprang, løping, golf, tennis, cricket, baseball, boksing, bryting og så videre.

Heftet "How to Wrestle" (les om det her) er utgitt i 1910 og inngår i deres Athletic Library. Dette jiu jitsu heftet her er en del av det de kaller "Red Cover Series" of Athletic Handbooks. Det er vesentlig tynnere enn "How to Wrestle", men prisen er høyere. Dette kan ha sammenheng med at det er utgitt senere (det er copyright 1927).

I heftet om bryting er jiu jitsu utgaven satt til samme pris som "How to Wrestle" - 10 cents. Dette kan bety at det tidligere var mer omfattende, og at det nyere heftet her er mindre omfattende. Det kan også være at det som kalles "Red Cover Series" var mindre omfattende enn Athletic Handbooks, men at prisen var den samme.

Begge hefter, både om jiu jitsu og bryting inngikk forøvrig i gruppe XIV (14): "Manly Sports" :-) Så det så! Ellers heter det fortsatt "Manly Sports" i 1927, og prisen for begge hefter var 25 cents.

Det nederste, mørke blå heftet til venstre er identisk med det røde. Mens det røde er gitt ut i USA, er det andre britisk. Det er ingen datoangivelse, så jeg antar de er omtrent like gamle.

Teknikkene i heftet ser ut for å være fra "The Complete Kano Jiu-Jitsu - judo". Bildene er nær identiske med noe av det du finner der, selv om utøverne ikke er de samme etter hva jeg kan tyde. Dog bærer de samme belter og uniform, med pussige bukser som kunne vært tatt rett ut av Robin Hood parodien til Mel Brooks: "Men in Thights".

At det er Kano systemet vi snakker om forsterkes av at det er et portrettbilde av K. Higashi, medforfatter til "The Complete Kano Jiu-Jitsu - Judo".

Alt i alt er dette et artig hefte fra en svunnen tid. I det minste lengter ikke undertegnede etter voks i håret og strømpebukser med skinnlapper på knærne. Når det er sagt så er vel ikke hvit pysjamas det mest sexy som finnes heller...

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

 -

bullet Utgitt:

USA, NY, 1927/UK, London, ?

bullet Forlag:

American Sports Publishing Co./British Sports Publishing Company

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008