Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Judo Self-Taught, av Eric Dominy

"Judo Self-taught" en judo/ju jitsu bok av Eric Holder

Her er ennå en bok med tittelen: "Judo Self-Taught" (les om den andre boken ved å klikke her). Det må være noe ved den grenseløse tilliten enkelte tydeligvis har til at man kan lære seg judo selv... Uansett, i denne boken av E. Dominy (opprinnelig tittel: "Teach Yourself Judo") er det i det minste judo med, i motsetningen til Hubert Klinger-Klingerstorff sin bok.

Noe som slår meg umiddelbart er omslaget med påskriften: "Black Belt Holder". Da er man vel minst et dødlig våpen da? :-) Verden vil dessverre bedras - og kampkunstene er definitivt ikke noe unntak! Det er vel forhåpentligvis noe forlaget, og ikke forfatteren, har hengt på for å "selge" boken.

Dette er ellers en bok som dessverre faller mellom to stoler (minst). Den virrer frem og tilbake mellom judo, kastprinsipper, holdegrep, kampprinsipper og selvforsvar/ju jitsu i en salig røre. Midt inne i boken kommer det noen selvforsvarsteknikker, og så fortsetter det med judo etter dette... Forstå logikken, for ikke å si metodikken, den som kan.

Judofaglig holder sikkert det som står her mål - bortsett fra å lære det selv da! Det får meg til å tenke på sketchen hvor en av gutta i Monty Python bryter med seg selv - absolutt genialt! De få teknikkene som er presentert som selvforsvar er også (stort sett) greie. Det er nok et par knivteknikker som ville vært skumle å prøve på, men ellers er det greit nok. Det er denne miksen av ting som liksom ikke henger sammen jeg har mot. Verden trenger bøker om kampkunst, men da fortrinnsvis gode bøker! En dårlig bok er som når noen synger surt - ikke bra!

Som en judobok kan denne helt sikkert leses uten at du blir avhørt av "budopolitiet". Men dersom du leser den som selvforsvarsbok vil du nok få deg en aldri så liten smekk over fingrene! Du må nok da regne med en lengre rettsprosess. Må du på liv og død trosse alle gode råd, så søk boken hos Abebooks. Den finnes også på Amazon (link i venstre kolonne).

bullet ISBN nr.:

06-463440-X

bullet Forfatter:

Eric Dominy

bullet Utgitt:

USA, N.Y., 1963

bullet Forlag:

Barnes & Noble Books

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008