Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Ju-Jitsu: Exposure of all Methods of Self-Defence

Ju-Jitsu: Exposure of all Methods of Self-Defence
 
Søk dette heftet
hos Abebooks!

Her er et eldre hefte fra Australia: "Ju-Jitsu: Exposure of all Methods of Self-Defence. Police and Japanese secrets of attack and defence". 

Det er etter sigende skrevet av en Higami Kasatu, men det står ikke noe om forfatteren i heftet. Det er heller ikke noe aldersangivelse. Skal man dømme etter bildene så vil jeg tippe på 1920-tallet en gang. Heftet er på hele 22 sider, og med mest tekst.

Det er vanskelig å si hva dette heftet baserer seg på. Det er noen teknikker som vises av japanske utøvere i datidens treningsdrakter. Bildene her er som hentet rett ut av boken til H. Irving Hancock og Katsukuma Higashi: The Complete Kano Jiu-Jitsu (Judo). Det er ørsmå forskjeller i bildene, men modeller (utøvere) og påkledning er nær sagt identiske.

Ellers er det noe som ser ut som en politikledd herremann som forsvarer seg mot skytevåpen. Her ser det ut til at bildene er beskåret noe, slik at "forsvarer" ikke er synlig.

Kanskje er dette et hefte som er satt sammen av allerede tilgjengelige kilder? Det kan uansett virke noe sammenrasket. Og som vanlig så er det ikke måte på hvilke lovnader som gis: "Comprising among the chapters every known useful trick and chip of self-defence hithereto kept secret by experts, now exposed for the first time within."

Det er en del artige ting her, men ikke så veldig mye grensesprengende stoff. Denne uttalelsen er vel det beste jeg fant: "(...) In such encounters keep your head; your temper belongs to you - keep it!"

Med andre ord ikke det store materialet for å trene ju jitsu, men et veldig artig hefte. Lurer bare på hvem denne Higami Kasatu var...

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Higami Kasatu

bullet Utgitt:

Sydney, Australia, ?

bullet Forlag:

Briton Publications Pty. Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008