Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

How to Use Jiu Jitsu - for men and women, av I. C. King, B. B.

"How to use Jiu Jitsu for men and women: Army tested methods of self-defense. Learn how to protect yourself against an assailant of superior strength, in any emergency"

Søk denne boken
hos Abebooks!

Er dette et coolt cover, eller er det et coolt cover? Om det så bare var for omslaget er det verdt å skaffe seg dette! Og ja, du kan skaffe den fra Abebooks. Koster en del lapper, men som sagt, det er det absolutt verdt.

I denne boken (vel, egentlig et hefte på 48 sider) finner du tegninger og bilder av damer og menn som utfører ju jitsu teknikker i datidens påkledning. Og her er det mye oppsatt hår, skjørt, høyhælte sko etc. på damene; frakk dress og hatt på herrene. Man tøyser ikke med tøyet! Tror du at stil er noe som er oppfunnet i dag må du tro om igjen. Noen av bildene er også tatt av menn i bar overkropp (vi lar ingen andledning gå fra oss til å vise "muskler" :-), i gymnastikktøy etc. Det er også et par bilder av noe som kan likne en gi (treningsdrakt til kampsport) med belte.

I følge boken er I. C. King en med mange års erfaring med jiu jitsu (jeg antar at forkortelsen B. B. står for black belt). Han var instruktør for US Marines i "Jiu Jitsu combat training". Det står også at teknikkene her er hentet fra en bok på 160 sider med tittelen: "Combat Conditioning Manual, Jiu Jitsu Defense" av Major R. E. Hanley. Denne kan du lese om ved å klikke her!

Ellers er det faktisk mange ok og noen bra teknikker her. Ikke bare det, men mange av disse er vist med en viss innlevelse (noe som er unntaket mer enn regelen). Ikke alt er like mekanisk korrekt, men det får så være. Alt i alt er dette en veldig artig sak.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

I. C. King, B. B.

bullet Utgitt:

USA, Chicago, 1944

bullet Forlag:

The Beckley-Ralston Company

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008