Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Combat Conditioning Manual

"Combat Conditioning Manual - Jiu-Jitsu Defense" av Major R. E. Hanley

Søk denne boken
hos Abebooks!

Denne boken er opprinnelig utgitt for det militære (US Marines) i USA under andre verdenskrig, og er vanskelig å få tak i. I den andre utgaven (denne boken her) går det frem at den er gitt ut også for å være et tilbud til sivilbefolkningen dersom det skulle bli nødvendig.

Som det sies i forordet: "With more and more men being called into Uncle Sam's Armed Forces daily, the burden of protecting the home folks is doubly great for those of us left behind."

Det vises ulike teknikker enten med bilder eller tegninger, og det er noe beskrivende tekst til hver teknikk. Noen få teknikker er kun beskrevet med tekst.

Som et lærehefte har dette kanskje et noe begrenset nytte for deg som har mye erfaring. Uansett er det  meget interessant som et historisk dokument. Ikke minst er det et lite paradoks at det amerikanske militæret så åpenlyst "markedsfører" kampteknikker hentet fra deres daværende fiender: Japan.

For øvrig er det gitt ut et mindre og veldig artig hefte basert på denne boken. Dette har tittelen: "How to use Jiu Jitsu for men and women", og du kan lese om det ved å klikke her!

Jeg anbefaler et søk hos: Abebooks. Dette er et gigantisk nettverk/en netthandel, med kontakter over hele kloden. Du finner masse interessant der om brukte og sjeldne bøker.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Major R. E. Hanley

bullet Utgitt:

USA, 1942

bullet Forlag:

Gordy Service Co.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008