Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Hand-Book for Boys, published by the makers of Keds

"Hand-Book for Boys". Published by the makers of Keds

er er et artig lite hefte fra 1923: "Hand-Book for Boys". Published by the makers of Keds (United States Rubber Company). Og før noen evt. skulle  få, skal vi si, spesielle forestillinger.. Keds er etter det jeg forstår en amerikansk såle eller et skomerke. Som det står her: "The best pals a boy can have - Keds!" Hva skal du med venner når du har gode skosåler..

Heftet er med andre ord et reklameprodukt, og således noe i tråd med: "Dari-Dan's Special Course in Jiu Jitsu". Men der hvor vår venn Dari-Dan hadde et helt hefte til rådighet, er det kun none linjer i heftet fra "gummi-gutta", klemt mellom avsnittene: "What To Do in Case of Accidents" og "What to Do With a New Dog". Ellers er det avsnitt her om tennis, camping, bygging av en amatørradio, fotball, skipsklokker, høydesprang, treningstips med mye mer.

Det benyttes naturligvis enhver anledning til å reklamere for Keds: "(...) Foot-holds are very important in jiu-jitsu. You can be sure of secure foot position if you depend on the non-slip, sturdy soles of Keds." Og det er omtrent en femtedel av det som står om ju jitsu. Ikke mye, med andre ord.

Som sagt, et artig lite hefte. Det er sikkert beregnet for speidere eller tilsvarende. Det er ihvertfall typiske speideruniformer på guttene på forsiden.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

United Staes Rubber Company

bullet Utgitt:

USA, Michigan, 1923

bullet Forlag:

Frank J. Yeager & Sons

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008