Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Volume One - Dari Dan's Special Course in Jiu Jitsu


Dari-Dan ser ut til å være en reklamefigur for sjokoladedrikken Dari-Rich. Vår gode venn Dan hadde etter hva jeg kan se sitt eget radioshow fra 1937 og fremover på NBC Radio i Chicago. Dette var en serie om "Terry and the Pirates".

I dette heftet vises jiu jitsu - godt koblet til firmaets budskap om å drikke mer Dari-Rich sjokolademelk (narturligvis!). Som Dan "the man" sier på forsiden: "Dari-Rich Makes you strong - these secret Japanese tricks give you skill for self defense in any situation." Så da får man jo bare høvle innpå med sjokomelk da, og la det stå til!

Dette er et artig hefte, og det er jo absolutt en morsom vri å ha et "kurs" holdt av en reklamefigur for en leskedrikk! Bortsett fra dette er teknikkene så-så. Noe er bilder av en orientalsk/japansk utseende judo/ju jitsu utøver som viser enkle teknikker. Og så er det en del tegninger midt inne i heftet. Dette er praktiske selforsvarsråd for kvinner, alt fra nervepunkter, til bruk av bilen i en nødsituasjon. Slettes ikke dårlig!

Dette er et hefte som ser ut til å kunne være fra 40- eller 50-tallet, og det er som nevnt en veldig morsom ting - mere artig enn nyttig må det tillegges. Kanskje en ide for Tine eller Synnøve Finden? Hva med ukens teknikk på ostepakken eller melkekartongen? Tine sliter jo litt med anseelsen om dagen, så hvorfor ikke? Og kanskje er det flere hefter i serien (dette er jo "volume one") - noen som vet noe om dette?

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Dari-Rich

bullet Utgitt:

USA, Chicago, ?

bullet Forlag:

Dari-Rich

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008