Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Easy-to-Learn Jiu Jitsu, av E. J. Harrison

"Easy-to-Learn Jiu JItsu" av E.J. Harrison

Søk denne boken
hos Abebooks!

en som i hine hårde dager plukket med seg denne boken på bakgrunn av omslaget kan nok ha blitt skuffet. "Jeg vil gjøre et sånt døds-coolt jutsi-jitchi kast på neste kjeltring som prøver seg!", har vedkommende kanskje tenkt når han (eller hun), lettere opprømt har betalt, og er på vei hjem til en forstadsvilla i USA et sted på 50-tallet. Kanskje var tanken der om å ta en jitzy-yatsy flyver på de fæle kommunistene ("the commies") som man var hysterisk på søk etter den gangen?

Så har vedkommende satt seg til rette etter middagen, for å lese seg til litt superkrefter. For han (eller hun) hadde jo ikke tenkt å trene. Da blir man jo både svett, uflidd og ugredd - noe så ekkelt! Han, eller hun, åpner boken med en forventningsfull mine... og finner ingen ting som viser hvordan man kan gjøre det døds-coole kastet. Skuffet!

Det vedkommende fant var masse tekst, og noen få bilder av judo. For dette er bokstav for bokstav den samme boken som denne: "The Art of Ju-Jitsu" av Harrison.

Det eneste som er endret er omslaget, tittelen, og alle referanser til Yukio Tani. Det siste kan ha noe med perioden etter andre verdenskrig å gjøre. Boken kom ut i første utgave i 1953, og da var det nok ennå ikke alle som var forsonet med "den gule rase". Ellers er arten her kalt jiu jitsu, mens det heter ju-jitsu i den andre utgaven av boken til Harrison. Ikke spør meg hvorfor! Jeg ble født i 1953, hadde nok med å si gurgle-gurgle, og hadde ikke noe med dette å gjøre :-)

Ellers er det bare å si at du kan lese mer om Harrison og Tani ved å klikke her. E. J. Harrison har også skrevet den sentrale boken: "The fighting Spirit of Japan". Les mer om denne ved å klikke her. Trenger du absolutt alt som er gitt ut om ju jitsu, kan du sikkert søke "Easy-to-Learn Jiu Jitsu" med hell hos Abebooks.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

E. J. Harrison

bullet Utgitt:

USA, Baltimore, 1958

bullet Forlag:

Ottenheimers Publishers

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008