Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu Jitsu, Blue Belt to Brown Belt, av Robert Clark

"Jiu Jitsu - Blue Belt to Brown Belt", by Professor Robert Clark

Dette kompendiet er det midterste i en serie av tre, utgitt som en lærebøker for World Ju Jitsu Federation (WJJF) ved "Professor" Robert Clark fra Liverpool, England. Den boken du ser her omhandler pensumet fra blått til og med brunt belte. I det store og hele følger disse bøkene direkte på det tidligere WJJF kompendiet fra 1979 (les om det her).

Den største forskjellen ligger ikke i det tekniske innholdet for å si det slik. Clark har sin markante stil, og det er i all hovedsak det samme du finner her som i det eldre pensumet. Hovedforskjellen er at teknikkene her er mye tydeligere og ryddigere presentert, siden Clark heldigvis unngår å vise teknikker i hakama (en form for japansk bukseskjørt).

Nå er det naturligvis ikke slik at et system eller et pensum trengs å endres for enhver pris, eller at all utvikling borger for økt kvalitet. Det er jo eksempelvis veldig gamle japanske ju jitsu skoler hvor det tekniske innholdet er uendret gjennom århundrer. Uansett tør jeg påstanden at engelsk ju jitsu, slik den er representert ved Clark, Morris og andre, i dag er sørgelig akterutseilt på mange områder, nettopp på grunn av mangelen på innovasjon og endring.

Det som er bra i boken her er blant annet tydelige og sterke teknikker, samt de mange kontrollteknikkene - et kjent "varemerke" hos Bob Clark. Kommer du med andre ord over disse kompendiene er de vel verd investeringen - utvikling eller ikke! Ta gjerne et først et søk hos: Abebooks.

bullet ISBN nr.:

0-7136-3720-X

bullet Forfatter:

Robert Clark

bullet Utgitt:

London, England, 1993

bullet Forlag:

A & C Black

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008