Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Judo - 41 Lessons in the Modern Science of Jiu-Jitsu

"Judo - 41 Lessons in the Modern Science of Jiu-Jitsu" av T. Shozo Kuwashima og Ashbel R. Welch
Forty-One Lessons in the Modern Science of Jiu-Jitsu, by T. S. Kuwashima & A. R. Welch

Søk denne boken
hos Abebooks!

T. Shozo Kuwashima er en av pionerene i amerikansk judo. Kuwashima ble født i Japan i 1893, og emigrerte til USA i 1916. Han underviste judo i California til midten av 30-tallet, flyttet deretter til New York og Chicago. Han grunnla bl.a. Chicago Judo Club i 1941.

Her har du to utgaver av samme bok. Innholdsmessig er de helt identiske. Denne øvre boken er fra USA. Den kom første gang ut i 1938, mens denne utgave her er fra 1966 (19. utgave). Fra og med 7. utgave i 1943 ble boken laget som en utvidet versjon ("enlarged edition"). Hva som er lagt til er ikke helt klart. Jeg antar at det er dette som beskrives i forordet: "..additional movements and information, some of which will be of particular use to men in the armed forces." Uchi mata, tomoe nage og koshi guruma til militært bruk...? ... med full oppakning, marsjstøvler med mer? Vel, vel. Det er vel jeg som ikke er dyktig nok, antar jeg.

Den nedre utgaven er en engelsk utgivelse. Den kom første gang i 1949, mens utgaven her er fra 1951. Som sagt er de like, så den engelske utgivelsen er av typen "enlarged edition". Det er for øvrig verdt å merke seg at bildene er dårligere i den nyere/øvre utgaven. Det kan virke som om det originale bildemateriellet er blitt tapt på veien, og at det derfor er tatt kopier av en tidligere utgivelse.

Det judofaglige innholdet skal jeg holde meg langt unna, det er sikkert på plass og vel så det. Men ju jitsu delen av dette er... ja... ikke helt på plass, for å si det slik.

Dette er en av disse judo-/ju jitsubøkene som prøver å være alt på en gang, og som ikke lykkes med noe av det. Interessant som en studie i hvordan en lærebok ikke skal legges opp (etter mitt syn). Teknikkene er greit forklart i tekst og bilder. I tillegg er det en rekke teknikker som absolutt er funksjonelle nok.

En B. H. Kuwashima ved Columbia Universitetet har foretatt noen ovesettelser i denne boken her. Kanskje det er samme famile?

Er du en "kamp-nerd" slik som jeg, og trenger absolutt alt som er gitt ut om ju jitsu, vil du definitivt søke boken hos Abebooks.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

T. Shozo Kuwashima og Ashbel R. Welch

bullet Utgitt:

USA, N.J., 1966, og London, UK 1951 (English Edition)

bullet Forlag:

Prentice Hall, Inc., og Putnam & Company, Ltd. (English Edition)

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008