Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Your Answer to Invasion - Unarmed Combat, av James Hipkiss

Your Answer to Invasion: Unarmed Combat, av James Hipkiss

Søk denne boken
hos Abebooks!

Bildene/tegningene i denne boken: "Your Answer to Invasion: Unarmed Combat - The Art of Physical Defence and Attack" beskriver godt hvilken tid den var laget i. Her er det tegninger av staute karer i engelske uniformer, som utfører teknikker på soldater i tyske uniformer.

Det brukes uttrykk som "stalking a sentry" (snike seg inn på en vakt/post), "enemy", "prisoner", "modern warfare" og "Nazis". Selv om denne boken er ment for hjemmemarkedet i England, er det ikke noe tvil om at den spiller på en frykt som tydeligvis var der for en tysk invasjon.

Boken (egentlig heftet) er skrevet av "British Ju-Jitsu Champion" James Hipkiss, og den ble utgitt i 1941. Første eier har for øvrig skrevet sin signatur 28/9 1941.

En liten observasjon er hvordan tyske utgivelser fra samme tidsperiode ikke spiller på denne krigstonen. Du kan for eksempel ta en kikk på bøkene til Wolfram Werner: "Die Waffe Jiu-Jitsu und Judo-kampf-sport", og "Jiu-Jitsu - Judo: Die hohe Schule zur Reisung des fortgeschrittenen". Werner har et lite hakekors på et draktmerke, men ellers er det ikke noen henvisninger til krigen (så vidt jeg kan se).

Dette er faktisk en riktig bra liten utgivelse på tross av krigstonen og "de fæle nasistene som ikke har noen regler overhodet i forhold til moderne krigføring." Hipkiss forklarer ikke bare teknikkene og deres anvendelse, men prinsippene bak teknikkene (hvordan de fungerer). Han går inn på å forklare balansebrytning, vektstangprinsipper m.m.

Forfatteren er også flink til å oppsummere viktige punkter etter hver teknikk, og også i avslutningen av boken. I det hele tatt er dette lagt opp pedagogisk sett overraskende bra!

Boken kan sikkert skaffes fra Abebooks. Som du forstår har du min anbefaling også når det gjelder denne boken. Ta en kikk på Ebay også!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

James Hipkiss

bullet Utgitt:

London, 1941

bullet Forlag:

F. W. Bridges Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008