Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

The Science of Wrestling and the Art of Jiu-Jitsu. av Earle Liederman

"The Science of Wrestling and the Art of Jiu-Jitsu" av Earle Liederman

Søk denne boken
hos Abebooks!

 

Boken "The Science of Wrestling and the Art of Jiu-Jitsu" er skrevet av Earle E. Liederman (1886-1970). Førsteutgaven er fra 1923. Dette er andreutgaven fra 1924. Det er en nydelig innbundet bok i skinn.

I 1920-årene hadde Liederman en suksessrik postordreforretning i USA. Denne drev med salg av kroppsbyggerkurser. Liederman var ellers en bryter, jiu-jitsu utøver og bokser, og han hadde etter eget sigende mange kjente kunder og elever i datidens USA, bl.a. "Chales Atlas" (Angelo Sicliano).

Hoveddelen av denne boken omhandler bryting, og her er samtlige teknikker vist i brytertøy. På slutten er det også vist noe grunnleggende ju jitsu. Her er teknikkene vist av skarpdressede herrer med blankpolerte sko - veldig stilig!

I innledingen av boken fortelles kort om opprinnelsen for artene, og det gis noen trenings- og konkurranseråd (for brytingen).

Bryteteknikkene er etter hva jeg kan se ikke så mye gresk-romersk bryting. For meg likner mye av teknikkene mest på ting en kan finne i fristil bryting, catch-bryting og ju jitsu.

I innledningen til siste del av boken sier da også Liedermann: "There are certain holds in Jiu-Jitsu that can resemble the Catch-as-Catch-Can style."

Dette er også en bok jeg kan anbefale deg på det varmeste å søke ut. Den har en rekke artige og funksjonelle teknikker beskrevet med flotte bilder. Ikke minst viser den fint sammenhengen mellom bryting og ju jitsu.

Jeg kan anbefale deg som alltid a søke hos Abebooks. Sist jeg sjekket hadde de denne boken på listene.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Earle E. Liederman

bullet Utgitt:

New York, 1924

bullet Forlag:

Earle Liederman

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008