Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu Jitsu - Defense Against Violent assault, fra "Desert Publications"

"Jiu Jitsu - Defense Against Violent Assault"

Søk denne boken
hos Abebooks!

Dersom du, mot formodning, skulle lure på det, henviser "Desert" ovenfor ikke til det norske ordet desert, men til engelske ørken :-) Tenkte det var greit å få det ut av veien med en gang. Vi har vel sluttet med å spise sand, eller hva?

Dette heftet er et nyopptrykk fra 1978. Pussig nok er det ikke angitt hva det er ett opptrykk av, eller hvem som er den opprinnelige forfatteren. En smule mangel på folkeskikk, kanskje? Det er utvilsomt en gammel bok, eller et gammelt hefte det er basert på. Tegningene tyder på at vi snakker om noe som er fra tidlig på 1900-taller en gang. Det er en rekke tegninger av stramme herrer i tights, som ville fått enhver balettdanser til å hyle i misunnelse.

Men så ser du... Etter å ha søkt litt på nettet kommer jeg over noe artig: "Jiu Jitsu. Defenses against violent attacks. Wrestling." Forfatter: Marshall Stillman! Hvor? Hos Abebooks naturligvis. Og så foretar jeg en kryss-sjekk med boken: "Boxing and Self Defense taught by the Marshall Stillman Principle" (den finner du ved å klikke her). Og hva dukker opp om ikke mange av de samme teknikkene. I de to bøkene er det mange bilder og teknikker som er helt identiske. Og er de to bøkene/heftene av samme størrelse...? Voila! Mysteriet er løst. Ikke dårlig om jeg må få lov å si det selv! Du kan gjerne kalle med Sherlock.

Heftet her er ellers på 48 sider, og består av to deler. Første del er ju jitsu teknikker, mens andre del er bryting (fristil teknikker). Dette likner på inndelingen i den andre boken nevnt ovenfor Det er nok ikke så mye å hente her teknisk, bortsett fra et par nokså bastante nakkelåser...

Som et historisk dokument er dette interessant nok, men det hadde vært artig å vite mer om opprinnelsen. Jeg antar, tradisjonen tro, at boken finnes hos Abebooks. Stryk anta - den finnes der!

bullet ISBN nr.:

0-97947-423-8

bullet Forfatter:

Marshall Stilman

bullet Utgitt:

Arizona, USA, 1978

bullet Forlag:

Desert Publications

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008