Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

The Science of Ju Jitsu and Japanese Combat Tricks

"The Science of Ju Jitsu And Japanese Combat Tricks"

Søk denne boken
hos Abebooks!

Her er en riktig artig, gammel bok! Det er ikke satt noen dato i den, men etter bilder, falming, skrift etc. å dømme er den fra tidlig 1900-tallet.

Bare innledningen til boken er alene verd et studium... Det beskrives hvordan japanerene "tok hånd om" større sjømenn fra Vesten ved hjelp av ju jitsu, selv om de var vesentlig mindre av vekst enn sine besøkende.

Teknikkene i boken er dels eldre judo, dels ren ju jitsu. Du finner juji gatame, kani basami, håndleddslåser og mye artig stoff. Ikke minst "The shake-hand trick" (en velkjent variant av kote gaeshi). Ifølge boken er dette en av de teknikker som ble utlært til Sir Gerald du Maurier i forbindelse med rollen som "Arsene Lupin". Du har vel lest bøkene om Lupin :-)

Ved hjelp av nettet har jeg funnet at Maurier spilte rollen som detektiven Lupin i 1909 ved "the Comedy Theatre" i London. Dette bekrefter i stor grad alderen på boken til 1910-1915 et sted.

Får du tak i slike eldre godbiter, så for all del: "Løp og kjøp"! Vår alles kjære Kyoshi Alain Sailly fra Frankrike er ellers en stor samler av judo, bryte og ju jitsu bøker. Har du en bok du vil bli kvitt kan vi sikkert hjelpe deg...

Som så mange andre utgåtte bøker kan du ofte finne dem her: Abebooks. Dette er verdens desidert største netthandel for brukte og sjeldne bøker, med kontakter over hele kloden. Du finner masse interessant der - anbefales!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

 -

bullet Utgitt:

USA og Canada

bullet Forlag:

Johnson Smith & Company

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008