Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Ju-Jitsu Self-Defence, av W. Bruce Sutherland

Ju-Jitsu - Self-Defence, av W. Bruce Sutherland

Søk denne boken
hos Abebooks!

Sutherland (William Bruce) har skrevet denne boken "Ju-Jitsu Self-Defence, the Bruce Sutherland method". Det er ingen dato angitt i boken, men jeg antar at vi snakker om tidlig 20-tallet en gang. 

Forfatteren var fra Scotland, og var etter sigende en stor forkjemper for fysisk trening. Det er et bilde helt bak i boken hvor han leder en stor gruppe i utendørs gymnastikk (ser ut som en form for linjegymnastikk). Barnebarnet hans skriver at Sutherland drev en skole for fysisk fostring i Edinburgh, og at han underviste politiet i Edinburgh og den engelske armeen i ju-jitsu.

I innledningen til boken går forfatteren igjennom behovet for selvforsvar, og han beskriver ulike situasjoner hvor dette kan komme til nytte. Her er korte beskrivelser av "The Burglar", "The Tramp", "The Objectionable Fellow-traveller", "The Bully", "The Half-drunk" m.m.

Sutherland beskriver deretter ju-jitsu slik det kan ble benyttet av spesial-politi, militære avdelinger og andre grupper og enkeltpersoner.

Boken ellers består av ulike teknikker. Det er etter hva jeg kan se to sider per teknikk, og typisk to (noen få ganger, tre) bilder per teknikk. Kombinasjonen av tekst og tydelige bilder gjør at det faktisk er fullt mulig å få et godt innblikk i hvordan metodene er ment å fungere. Som en ekstra hjelp er det, enkelte steder, angitt bevegelsesretninger med piler -slettes ikke dårlig!

Bildene i første del av boken viser en jeg antar er Sutherland som forsvarer. Det er deretter noen få teknikker som er vist av en dame. Siste del omhandler ulike teknikker vist av staute karer i datidens politiuiformer.

Teknikkene i seg selv er også over gjennomsnittet av hva man kan forvente av en slik bok. Alt i alt er dette et hyggelig bekjentskap - en bok du bør skaffe deg dersom du er interessert i ju-jitsu!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

William Bruce Sutherland

bullet Utgitt:

UK, London, Edinburgh

bullet Forlag:

Thomas Nelson & Sons Ltd.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008