Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Self Defense or Jiu Jitsu, av Dewey Mitchell

Self Defense or Jiu Jitsu, av Dewey Mitchell

Søk denne boken
hos Abebooks!

Her har du ennå en godbit fra perioden rundt andre verdenskrig: "Self Defense or Jiu Jitsu", skrevet av Dewey A. Mitchell. Boken har copyright fra 1942, men det står ikke noe om dette er første opplag eller noe annet.

Etter hva jeg kan er det ikke mye informasjon som finnes om Mitchell. Ifølge boken er han "Graduate of Tokyo School of Jiu Jitsu","Instructor of Western Reserve University" og "Instructor to Cleveland Police and Fire Dep'ts". Det ser ut som om Mitchell også har skrevet en bok før andre verdenskrig som heter: "System of Skilled Defense".

Det finnes ellers en Dewey Mitchell i Florida. Vedkommende er eiendomsmekler og tidligere Judo utøver på høyt nivå (han var kaptein på det amerikanske laget under OL i 1984). Kanskje det er samme familie?

Boken retter seg i svært liten grad mot sivilt selvforsvar. Dette er teknikker som mest tar for seg militær strid, politarbeid, pågripelser, avvæpning, kontroll-/ledesituasjoner osv. Mye av det er faktisk bra også!

Du finner eksempelvis avvæpning av person som truer med rifle m/bayonett, forsvar mot pistoltruing, ransaking av arrestant, hvordan få en motvillig person/arrestant gjennom en dør, ut av en bil m.m. I tillegg finnes også mer "vanlig" ju jitsu metoder, som forsvar mot strupetak, forsvar mot omfavninger osv.

I begynnelsen av boken er det et eget lite kapittel med plansjer, kalt "Nerves". Dette er en oversikt over vitale punkter på legemet.

Det som ellers er gjennomgående i boken er fraværet av et "fiendebilde". Det refereres ingen steder til "the enemy", "Japs", "Nazi" osv. - noe du kan finne i flere samtidige bøker om emnet. Kanskje kan det komme av et mer reflektert syn på tingene, eller at den mest er tenkt for politi, fengselsvesen etc? Det kan jo også være at boken er skrevet før angrepet på Pearl Harbour (desember 7, 1941) - med påfølgende amerikansk involvering i krigen.

Boken kan sikkert skaffes fra Abebooks. Du har helt klart min anbefaling når det gjelder denne boken. Husk å ta en kikk på Ebay også!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Dewey A. Mitchell

bullet Utgitt:

Cleveland, 1942

bullet Forlag:

Dewey Mitchell

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008