Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu-Jitsu by American College of Physical Culture

"Jiu-Jitsu by American College of Physical Culture"

 

Search Now:  

 

Her er ennå en virkelig gammel godbit. Dette utdraget kommer fra 1906: "Home and Farm Health Medical Family Reference book."

Teknikkene er vist som "lessons" (timer eller leksjoner) fra A. til og med V (dvs. 22 teknikker totalt). Disse er vist av Professor J. (John) J. O'Brien. Også O'Brien trente ju jitsu i Nagasaki, hvor han fungerte som poitiinspektør i ti år. Etter sigende mottok han sitt jiu-jitsu diplom av guvenøren i Nagasaki i 1905.

O'Brien er for øvrig mannen som introduserte jiu-jitsu for President Roosevelt og medlemmer av hans regjering i USA. Det var høyst sannsynligvis ikke judo som ble undervist, som en god del hevder og tror. Det er ihvertfall ikke et gram av judo i det som blir fremvist her...

Teknikkene, eller leksjonene om du vil, vises via 72 bilder, dvs. 2 til 4 bilder per teknikk. Det er en kort beskrivelse under hvert enkelt bilde. Teknikkene er fremvist av to herrer i dress - den ene av disse er sannsynligvis O'Brien.

Teknikkene er tydelig vist, og er svært nær mye som undervises den dag i dag, her finner du håndfelling, strak armlås med mer.

Det er artig å komme over noe som dette, som klart viser hvordan tradisjonene og teknikkene vi anvender i dag er svært like de som ble undervist for 100 år siden. Vi kunne faktisk tatt disse teknikkene og undervist dem bortimot uendret alle som en. Meget artig! Du kan ellers lese mer om O'Brien i denne boken her: "Pioneers of American JuJitsu: American JuJitsu Before WW2".

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

John J. O'Brien

bullet Utgitt:

USA, 1906

bullet Forlag:

American College of Physical Cultur

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 -2008