Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Monarch Illustrated Guide to Ju Jitsu, av Michael DePasquale Jr.

"Monarch Illustrated Guide to Ju Jitsu" av Michael DePasquale Jr.

Søk denne boken
hos Abebooks!

Michael DePasquale Jr. har også skrevet: "Streetwise Safety for Women", og du kan lese om den ved å klikke her.

Boken her ble gitt ut i 1977. Etter hva som skrives i forordet er dette Hakko-Ryu ju jitsu. Det finner jeg litt pussig, siden teknikkene ikke likner på det jeg ellers har sett av denne stilarten. Men selvsagt - jeg har ikke sett alt (og godt er det!).

Stilarten som fremvises her, eller det vil si, slik som teknikkene fremstår her, likner systemet en del på vår egen JJN stil. Teknikkene virker rene og sterke i utførelsen, og det finnes teknikker som er nokså typiske også for karate og judo. Det er da også en egen seksjon i boken som heter "Judo Throws" (judokast).

I forordet til boken sies det at hensikten med den er "å hjelpe leseren til å mestre ju jitsu". Noe som absolutt er å legge lista høyt for en bok, uansett hvor god boken måtte være. Nåja...

Det kan virke som om boken er en oversikt over graderingssystemet, og at det inneholder teknikker fra gult til og med sort belte. Hver av de aktuelle gradene skal da fremvises med ulike teknikker (eller kata som det kalles her), samt ulike judokast fra utvalget i boken. Det er angitt hvilke teknikker som gjelder til hver grad. Som en lærebok har den nok størst verdi for den som trener dette aktuelle systemet, men det er uansett en rekke bra teknikker i boken.

Dette en definitivt en ok bok for deg som trener ju jitsu i en eller annen form. Sammen med en mengde andre bøker om kampkunst, budo, selvforsvar, ju jitsu etc. finner du den her: Abebooks.

bullet ISBN nr.:

0-671-18777-5

bullet Forfatter:

Michael DePasqual Jr.

bullet Utgitt:

New York, 1977

bullet Forlag:

Monarch Press

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008