Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

The Key to Judo, av Ishi Black

"The Key to Judo", en ju jitsubok av Ishi Black

Søk denne boken
hos Abebooks!
 

Som tidligere nevnt er det en rekke bøker som "utgir" seg for å være judo, men som i stedet viser rent selvforsvar, da som regel ju jitsu teknikker. Kanskje er det så enkelt som at judo hadde en bedre klang enn ju jitsu på 40-, 50- og 60-tallet? Eller det muligens var slik at "ingen" visste hva ju jitsu var?

Denne pocketboken av Ishi Black ble første gang gitt ut i 1958, og er en av disse "jomen-sa-jeg-judo" bøkene. Den utøveren som regner med å finne judogrep og teknikker her vil nok bli særdeles skuffet - og det vil nok de fleste andre også... Personlig leter jeg alltid etter noe positivt å si, men det er ikke bestandig enkelt - forfatterne gjør det av og til vanskelig for seg selv.

Ute på nettet får denne boken ikke akkurat "stående ovasjoner" så vidt jeg kan se. Hadde den bare vært ok som ju jitsu eller selvforsvarsbok, så hadde det vært greit at den ikke blir hyllet som en judobok. Men her presenteres forsvar mot våpen; teknikker som sannsynligvis vil få deg drept fortere enn du kan si Guri Malla. Så hva kan man si annet enn at det er godt denne ble gitt ut så langt tilbake som 1958. Hadde det vært i dag ville forfatteren sannsynligvis vært saksøkt for lengst.

Det er tegninger som minner om de du finner i boken til Nakae, dvs. 50-talls stil med press i buksene og bryl i håret. Damene i langt skjørt og bluse. Oh yes. Det var fra den tiden hvor menn var menn og sauer var veldig redde :-) - og kvinner sannsynligvis var opptatt med å pynte seg, føde, rydde, vaske, pleie, sy eller lage mat. Det var tider det jenter :-)

Denne boken er en av de som jeg helst skulle sett ugjort. Du er advart, og vil selvsagt gjøre det stikk motsatte bare for å se hva som skjer! Siden du er modig nok, tar du et søk hos Abebooks.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Ishi Black

bullet Utgitt:

Maryland, USA 1962

bullet Forlag:

Ottenheimer Publishers, Inc.

 

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008