Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu Jitsu Complete, av Kiyose Nakae

"Jiu Jitsu Complete" av Kiyose Nakae (innbundet)
"Jiu Jitsu Complete" av Kiyose Nakae (paper-back)

 

Dette er to utgaver av samme bok. Den sorte er innbundet og har et papiromslag som er identisk med forsiden på den gule paper-back utgaven. Paperback utgaven er fra tredje opplag (første opplag 1958), mens den andre (sorte boken) er fra tredje opplag i 1960.

Boken anvender tegninger i stedet for bilder, noe som gjør det enkelt å se teknikkene. Dette er noe som andre har benyttet, både før og etter.

Innholdet ser for meg ut til å være identisk i de to bøkene, bortsett fra at det er noen sider som kan brettes ut i utgaven som er innbundet.

Boken er bygget opp som ulike "sessions" (sesjoner, deler). I disse tas det opp ulike temaer og "tricks" (eller teknikker). Innholdet kan virke noe rotete og usystematisk, men teknikkene i seg selv er utvilsomt fuksjonelle nok. Dette er uansett en bok som hører hjemme i ethvert budo-/ju jitsu-bibliotek. Og så er det jo artig med tegningene av menn i dress og damer i foldeskjørt da :-)

Kiyose Nakae var en meget kjent figur i USA. Han underviste bl.a. Kurt Durewall i New York i 1959, og han graderte etter hva man vet Durewall til 1. dan, sort belte samme år. Du kan lese mer om dette i denne boken (klikk her).

Boken kan fortsatt skaffes, og du kan kjøpe den enkelt og greit fra Amazon eller andre nettbutikker som spesialiserer i bøker. Den har et noe annet utseende, men innholdet er det samme etter hva jeg kan bedømme. Bruk linken i venstre kolonne for å bestille boken direkte fra Amazon.com.

bullet ISBN nr.:

0-8065-0418-0

bullet Forfatter:

Kiyose Nakae og Charles Yeager

bullet Utgitt:

New Jersey (USA) og London, ca. 1960

bullet Forlag:

Lyle Stuart

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008