Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu Jitsu - the Essential Guide to Mastering the Art

"Jiu Jitsu: The Essential Guide to Mastering the Art", av Hans-Erik Petermann

Dette er kort fortalt en på mange måter veldig bra og ikke minst estetisk flott bok, skrevet av en Hans-Erik Petermann. Etter hva jeg er istand til å se på nettet så er han fra Sør-Afrika. Han har holdt på i noen-og-tredve år - er ju jitsu instruktør i tillegg til å undervise i (internal/indre) kung fu. Han er også dangradert i karate. En allsidig kar tydeligvis!

Det som presenteres her er hovedsakelig brasiliansk jiu-jitsu, men det tas også opp de tradisjonelle sidene ved arten, og det drøftes ulike sider ved selvforsvar. En ting som er bra med boken er nettopp denne koplingen mellom den historiske og tradisjonelle delen og de mer moderne formene som blant annet brasiliansk jiu-jitsu og Vale Tudo representerer.

Nå legges det ikke skjul på at det er den moderne brasilianske jiu-jitsu som er "the shit" :-). Skal man dømme etter kvaliteten på det som vises av tradisjonell ju jitsu så er det lett å forstå... Kort fortalt er dette ikke rare greiene. Grappling delen er det derimot mer fart og tydeligvis kvalitet over.

Boken er bygget opp som en introduksjon til ju jitsu for nybegynnere, og det er gjort på en klar, oversiktelig og fin måte (bortsett fra litt "stusselige" rene ju jitsu teknikker da...). Som nevnt er det en grafisk sett veldig flott bok, klare, fine bilder og fantastisk fin lay-out hele veien. Tenker du på å utgi en bok, så se her hvordan det kan gjøres elegant!

Dette er en bok som jeg ikke har noen som helst betenkeligheter med å anbefale - dette på tross av de manglene som ligger i beskrivelsen av vanlig ju jitsu.

bullet ISBN nr.:

1-84330-595-X

bullet Forfatter:

Hans-Erik Petermann

bullet Utgitt:

London, 2004

bullet Forlag:

New Holland Publishers

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008