Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu-Jutsu or Jiu-Do, Selection from Kodokwan Method

"Jiu-Jutsu or Jiu-Do, selection from Kodokwna Method" av K. Yamanaka

Søk denne boken
hos Abebooks!

 

Boken "Jiu-Jutsu or Jiu-Do, selection from Kodokwan method" er skrevet av K. Yamanaka i 1918.

Det som vises her er (stort sett) moderne judo, men innholder også noe mer typiske eldre judo (les ju jitsu) teknikker - som ankel-, kne- og legglåser. I tillegg er det et spennende kapittel om atemi (slag/spark) helt sist i boken.

Som sådan viser denne boken på sett og vis de "siste restene" av ju jitsu i Kodokan systemet (her skrevet Kodokwan), før den moderne judoen ble endelig formalisert gjennom bl.a. ulike kata og den standariserte serien av kast (gokyo - fem ulike serier med kast).

I denne overgangsperioden var det ikke uvanlig å bruke betegnelsen jiu-do, som i tittelen på boken. Begrepet jiu-do var ellers ikke noe nytt i Japan, funnet opp av Kano eller Kodokan. Du kan lese om det i denne boken (klikk her).

Boken begynner med å beskrive eldre ju jitsu og dannelsen av Kodokan (Kodokwan). Bl.a beskrives at det var Jigoro Kano som innførte belte systemet (sort belte). Før dette var det ellers menkyo systemet (en form av lisens-system) som gjaldt.

Det gås ellers igjennom konkurransesystemet i judo, grunnleggende trening (fallteknikk, grepteknikk, bevegelsestrening) før man går igjennom en lang rekke kastteknikker: ukiotoshi, seoi-nage, kataguruma osv. Før de tidligere nevnte kapitlene om låser og atemi, drøftes ulike metoder for bruk i kamp (randori).

Dette er en meget interessant bok, like aktuell for en judoka som for deg som driver med ju jitsu eller annen kampkunst/kampsport. Det er nøye beskrivelser av teknikkene og metodene, men færre tegninger.

Jeg kan anbefale deg: Abebooks. Dette er verdens desidert største netthandel for brukte og sjeldne bøker, med kontakter over hele kloden. Du finner fortløpende massevis av interesse der.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

K. Yamanaka

bullet Utgitt:

Tokyo, 1918

bullet Forlag:

The Ricco Art Company, Cleveland, O.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008