Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

The Secrets of Hakkoryu Jujutsu - Shodan Tactics

"The secrets of hakkoryu jujutsu - shodan tactics" av Dennis G. Palumbo

Av og til dukker det opp bøker hvor man blir sittende å lete etter noe positivt å si. Særskilt når det er bøker om ens eget "fagområde". Jeg skulle så gjerne sagt at dette er en god bok, men det kan jeg ikke si. Rett og slett fordi den er drepende kjedelig. Dette ser ut som veldig slapp aikido. Som det står på baksiden: "(...) you can control anyone. And it's fun!" javel. Noen synes at selvpining, husarbeid og støvtørking er morsomt også, bare så det er nevnt.

Dersom noen får lyst til å begynne med ju jitsu etter å ha bladd i denne boken, da vil jeg spise i meg hvert ord. Hvis jeg finner en hatt, skal jeg spise den også, hel... At noe så givende og fartsfyllt som ju jitsu kan bli presentert så dødt, er meg en gåte. Sjakk ser ut som en risikosport i sammenlikning.

Det er jo helt ok at en bok om en stilart inneholder grunnøvelser og basisteknikker. Men denne boken er bare det - helt elementære ting. Og da blir det litt voldsomt å kalle boken "Shodan Tactics"! Shodan er første dan - ikke gult belte. "Ok, karer, nå har vi trent i fire år, nå skal vi lære å gå!" For en stor del av boken er faktisk det - gåøvelser ("walking exercises"). Rusle, rusle, hu hei hvor det går!

Det slår meg at jeg har vært utfor andre som driver med hakkoryu, og de var ikke akkurat "Speedy Gonzales" de heller. Kanskje er man nødt til å være usedvanlig kjedelig for å komme noen vei her?

La meg med en gang understreke at dette ikke er noen angrep på stilen - til det vet jeg for lite om hva den faktisk inneholder. Det er formen på denne boken, og undervisningsformen til enkelte instruktører jeg stusser ved. Det burde vært mulig i en bok å gjøre ting litt mer "tjofaderullan" enn et møte blant de eldste i indremisjonen. Det er ju jitsu vi snakker om her.

Så om du ut av dette leser at jeg ikke anbefaler denne boken, har du helt rett. Så vondt vil jeg ingen, selv ikke mine verste uvenner. Er du av typen som ikke hører på anbefalinger, men krever å gjøre tabbene selv, så skaff deg boken via Abebooks. Men husk, du er "advart". Bruk pengene på Pondus eller noe annet givende og i stedet.

bullet ISBN nr.:

0-87364-422-0

bullet Forfatter:

Dennis G. Palumbo

bullet Utgitt:

Colorado, 1987

bullet Forlag:

Paladin Press

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008