Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Dynamic Ju Jitsu - "small circle theory", av Wally Jay

"Dynamic Ju Jitsu" av Prof. Wally Jay

Wally Jay kommer er en levende legende fra Hawaii (etter hva vi vet så lever han ennå i en meget høy alder). Han var en av de aller første internasjonale instruktørene som ble invitert til oss i Løvstad-perioden. Han var teknisk konsulent for Løvstads jiu-jitsu skole når denne boken ble skrevet (1981).

En typisk treningssamling med ham gikk ut på ulike typer av fingerband og håndleddslås/-kast, og man fikk virkelig testet ut fallteknikken...! En favorittelev var en ung Hr. Larsen, lenge før han dro til Japan og etterhvert tok navnet Såzen Kusano Larsen.

Wally Jay har studert boksing, aikido, bryting, kung fu og judo i tillegg til ju jitsu. Hovedsakelig er hans ju jitsubakgrunn fra Kodenkansystemet til Henry S. Okazaki. Han mottok shodan (1. dan) i 1944, så det skulle vel si det meste om erfaringen til mannen.

I denne boken forklarer han sin "small circle theory", og hvordan sirkelbevegelser og "push/pull" (samtidig skyv og trekk) bevegelser også anvendes mot mindre ledd i kast og fellinger.

Jeg antar at denne boken også kan ha godt av et søk hos: Abebooks. Du kan ellers lese mer om Jay i denne boken her: "Pioneers of American JuJitsu: American JuJitsu Before WW2".

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Wally Jay

bullet Utgitt:

USA, 1981

bullet Forlag:

Masters Publications

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

 [Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008