Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Combat Judo Made Easy, av Claude St. Denise

"Combat Judo Made Easy" av Claude St. Denise

Søk denne boken
hos Abebooks!

Når jeg leser boktitler som "combat", eller "Self-Defense" i forbindelse med judo, da vekkes min nysgjerrighet. For som regel har vi store doser av ju jitsu i boken. Så også med "Combat Judo Made easy" av Claude St. Denise.

Hvem forfatteren er vet jeg ingen ting om, annet enn at han er/var "world-renowned expert". Da må jo det være sant siden det er trykket på omslaget. Navnet minner meg for øvrig om Rue St. Denise i Paris, et sted man ikke går for å oppleve kampkunst. Eller jo for resten, man kan studere det også - det kalles da slagsmål.

Forvirret? Det er jeg også etter å ha lest denne boken! Boken er delt i to, hvorav første del er ren judo nage-waza (kastteknikker). Andre del, selvforsvarsdelen, omhandler ju jitsu, eller "Judo-Jujitsu Self Defense" som "La Rue" har valgt å kalle det her. Man flesker i gang med andre del, uten noen overgang mellom de to delene overhodet. Og mens det er mange kast i bokens første del, er det under halvparten av dem som brukes i selvforsvarsdelen. I tillegg er det andre kast og nedlegginger som ikke er beskrevet i første del. Skikkelig bra pedagogisk opplegg med andre ord. Not.

Judo delen er for så vidt grei. Jeg kan ikke se noe feil ved teknikkene, som alle er vist med tydelige tegninger. Selvforsvarsteknikkene er også beskrevet med flere tegninger per teknikk. Selvforsvarsdelen er mer tvilsom (akkurat som Rue St. Denise :-). Noen teknikker er greie, noen få bra. Andre ting vil jeg helst slippe å si noe om.

Som lærebok skyter denne langt bak mål pga. mangelen på sammenheng, profil og pedagogikk. Men selvsagt, må du absolutt ha alt som er gitt ut om ju jitsu (for å kunne sove om natten), kan du jo som kjent søke hos Abebooks.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Claude St. Denise

bullet Utgitt:

USA, New York, 1963

bullet Forlag:

Lancer Books

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008