Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Jiu Jitsu - The Barnes Sports Library

"Jiu Jitsu - The Barnes Sports Library" av Frederick P Lowell. 9. utgave
"Jiu Jitsu - The Barnes Sports Library" av Frederick P Lowell. 10. utgave

Søk denne boken
hos Abebooks!

 

Denne boken er skrevet av Frederick Paul Lowell og er opprinnelig fra 1942. Den øverste utgaven I venstre kolonne er niende utgave fra 1945, den nedre er tiende utgave (ingen årstall angitt). Boken er fra "The Barnes Sports Library", en bokserie om ulike idretter fra fluebinding (ja, fluebinding...) til fekting og ishockey. Visste jeg det ikke: at fluebinding var en sport. Jeg antar da at lompebaking, lukeparkering, frimerkeslikking og høytlesing hører hjemme der også... Hmm, kanskje på tide å tenke annerledes når det gjelder bokutgivelser - en serie om actionidretter fra hjemmet, det hadde vært noe - fullkontakt pizzabaking!

Vel, vel, nok om det. Teknikkene i denne boken er vist av to menn i short og noe som kan se ut som hjemmesydde draktoverdeler. Det kan se ut som vanlige jakker/overdeler, men jakkeslagene fortsetter bak på ryggen, og knytes sammen der - pussig.

Og stort mer er det vel ikke å si om denne boken. Den har det vanlig utvalget av angrepsformer og noen ledegrep på slutten. I ett av disse ledegrepene (en vanlig håndleddslås) er det forklart at man kan ha den ene armen fri - til eksempelvis å bære en veske. Og så er det vist på bilde. Oh, yes! To herrer i shorts, pussige overdeler, "arm i arm", og den ene bærende på en veske (damemodell, sort). Og jeg som trodde at vi nådde toppen av pussighet på 1980-tallet!

Fremvisningen av teknikkene i boken viser at det er noe å jobbe med teknisk for å si det slik. Her er det mye stive knær og bøyde rygger. Ikke alt er like galt, enkelte teknikker innimellom er både artige og funksjonelle. Mye annerledes, det skal de ha! Alt gir i det hele tatt et visst "hjemmegjort" preg, og selvgjort er nok dessverre ikke alltid like velgjort.

Jeg anbefaler alltid Abebooks dersom du søker etter brukte og evt. mer sjeldne bøker. Du finner massevis av interesse der.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Frederick P. Lowell

bullet Utgitt:

New York, 1942 (første utgave)

bullet Forlag:

A. S. Barnes and Co.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008