Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

American Police Jiu Jitsu, av S. J. Jorgensen

"American Police Jiu Jitsu" av S. J. Jorgensen

Søk denne boken
hos Abebooks!

 

Boken: "American Police Jiu Jitsu" er skrevet av Svend J. Jorgensen. Etter bildet å dømme var han en høyt dekorert politioffiser. Her er det nok medaljer på uniformen til å forsyne et helt skolekorps, om ikke to...

Sannsynligvis er dette tredje utgave fra 1937. Den første er fra 1931. På tross av tittelen, går det frem av forordet at denne boken er rettet mot sivile. Forfatteren beskrives som en internasjonalt kjent politiinstruktør, og metodene her som "the Jorgensen method of self-defense"

Ellers er det her "løst og fast" av teknikker, tilsynelatende uten noen spesiell pedagogisk tanke bak, eller sammensatt i en bestemt rekkefølge. Her er det forsvar mot våpen og uten våpen om hverandre. Enkelte bildeserier (det er en kort serie på 3 bilder per teknikk) er vist i sivil, i andre teknikker er forsvarer i uniform. Det er endog bilder hvor angriper eller forsvarer ser ut som en klassisk Chicago gangster fra 1930, komplett med hatt.

Det er ikke mye å si om teknikkene, ikke spesielt positivt i alle fall. I en teknikksekvens ser du vår helt forsvare seg mot to revolvere samtidig (!) - en mot maven og en mot ryggen. Slettes ikke dårlig! Har du lyst til å bli drept eller alvorlig skadet så er dette en sikker vinner. Eller hva med å sparke en revolver ut av hendene på en angriper som er ett steg unna... Det samme med de fleste knivforsvarene, dette er skumle greier - og mest da for forsvareren.

Denne boken kan være en glimrende lærebok i evolusjonsteorien, "survival of the fittest". Bare synd at det her er kjeltringen som har høyeste odds til å overleve, og "the hero" som vil dø ut - han falt bokstavlig for eget grep. Flott kledd, men det hjelp dessverre ikke... Løp og kjøp. Gakk deretter hen og gjør ting motsatt av det som er beskrevet her!

Du husker selvsagt å foreta et søk hos Abebooks? Denne boken kan sannsynligvis skaffes der, i likhet med en mengde andre bøker som er utgått fra forlaget. Du kan ellers lese mer om Jorgensen i denne boken her: "Pioneers of American JuJitsu: American JuJitsu Before WW2".

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Svend J. Jorgensen

bullet Utgitt:

U.S.A, 1931

bullet Forlag:

 -

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008