Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

American Judo Illustrated, av Artur Hobart Farrar

"American Judo Illustrated - Improved, modern, scientific Jiu-Jitsu - The art of hand-to-hand combat" av Arthur Hobart Farrar

 Søk denne boken
hos Abebooks!

Arthur Hobart Farrar var tydeligvis en aktiv herremann i tiden rundt andre verdenskrig. Han skrev denne boken du ser her (sannsynligvis utgitt i 1943). I tillegg kom "Police Jiu-Jitsu, featuring Kato Futsiaki og Professor Butch" i 1937 (les mer om den ved å klikke her); "Police Wrestling - mat holds, grips, falls" i 1942 (les mer om denne ved å klikke her); og "How to Fight, a fighter's manual" (om boksing) i 1943.

I begynnelsen av boken klemmer man igang med uttalelsen: "A Manual of Kodokwan Judo, thoroughly modernized and particularly adapted for use in our Armed Forces". Re-hi-hi-healy... Sier du virkelig det - godt å få det klarlagt med en gang :-)

Det er som jeg har nevnt andre steder tilsynelatende ingen grenser for hvor mange bøker som bruker judobegrepet, men som har veldig lite med det å gjøre. For dette er ju jitsu fra A til Å. Ikke et eneste kast eller et eneste grep fra judo her, ser De! Jo for resten, jeg må visst få meg briller. Her er det i det minste en tilnærmet te guruma,  en O soto otoshi, en hadaka jime og en kani basami! Men judo...? Like lite som jeg kan gå på vannet (jepp, jeg har prøvd :-).

Og militær nærstrid? Grep i håndleddene med frigjøring, og kvinner i skjørt som sparrrer og forsvarer seg. Jo da, riktig sannsynlig det!

Bortsett fra det at teknikkene er helt grunnleggende og enkel ju jitsu, ikke er judo, og ikke har noe med militær nærstrid å gjøre (med et par unntak), så er dette en ok bok. Den er, i likhet med "Police Jiu-Jitsu", skrevet av en som kan kunsten (å skrive mener jeg...). Hver teknikk innledes med en liten historie, og alt er virkelig godt skrevet. Og også i denne boken har enkelte teknikker artige og fantasifulle navn som "The Circus Mule Trick"!

Ser du bort fra noen alvorlige faktafeil, så er dette er en grei bok. Og det rette stedet å finne den er naturligvis: Abebooks. Det beste stedet jeg har sett for å finne eldre bøker til overkommelige priser.

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Arthur Hobart Farrar

bullet Utgitt:

New York, 1943 (?)

bullet Forlag:

Padell Book Co.

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008