Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

 

Edward L. Allen's system of American Jiu-Jitsu

'Edward L. Allen's system of American Jiu-Jitsu'

 Søk denne boken
hos Abebooks!

Heldigvis finnes det ju jitsu bøker innimellom hvor du kan se at teknikkene ikke bare er oppstilt. Det er greit at det ikke er alt som kan vises med "fullt trøkk", men det forundrer meg at det ser ut som om mange bøker består av bilder hvor man kikker inn i kameraet, ikke har skikkelige angrep, og alt er "feil".

Denne boken er av førstnevnte kategori. Her settes teknikkene skikkelig, og du ser umiddelbart at dette vil funke også i "virkeligheten" (hva nå det enn er :-). Ta en kikk i artikkelarkivet for en diskusjon ang. dette (klikk her)!

Teknikkene i boken utføres på en gressplen. Forsvarer er Allen selv, en godt voksen herremann i blankpussede sko, dress og slips (naturligvis, man tuller ikke med kleskoden...). Angriper har en lys dress, og den var nok moden for renseriet eller søpla etter å ha blitt gnudd i gresset. Som nevnt tidligere gis det ikke ved dørene her!

Først kommer en rekke ledeteknikker ("come-along holds"). Disse er absolutt funksjonelle for politi, fengselsansatte, dørvakter etc., men som selvforsvarsteknikker for den jevne mann og kvinne...? Det siste du ønsker å gjøre er nok å feste et ledegrep i en selvforsvarssituasjon!

Bortsett fra dette er det mange gode teknikker her - teknikker som vil fungere i en gitt situasjon. Samtlige teknikker er vist via en lang sekvens av bilder, med tekst til hvert bilde. I tillegg er det detaljebilder der dette er nødvendig.  Boken anbefales både som lærebok og historisk materiale.

Enhver som skal utgi en lærebok om kampartene har mye å hente ved å studere denne boken, og ta til seg hvordan det er skapt liv og "action" til bildene. Når du skaffer deg denne boken - noe du naturligvis gjør - er det enkleste å begynne søket hos Abebooks. Her finner du det aller meste av eldre bøker, mye til fornuftige priser også!

bullet ISBN nr.:

 -

bullet Forfatter:

Edward L. Allen

bullet Utgitt:

USA, Mitchigan, 1942

bullet Forlag:

Sun Dial Press

Tilbake til siden: bøker (klikk her)

[Startsiden] [Ju Jitsu] [Selvforsvar] [Voksne] [Barn] [Mosjon/fitness] [Konkurranser] [JJN pensum]
[Ressurser] [Kampkunst] [Kurser] [Seminarer] [Yrkesutøvere] [JJN] [WKF] [Kick] [Kontakt oss] [English]

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008