Ju Jitsu Norge logo - JJN, landets ledende stilartsorganisasjon for ju jitsu

Bli en affilate du også!

Du kan (sannsynligvis) benytte webområdet ditt bedre


La Veien Bli Målet | Til startsiden

Hva er en affiliate?:

Ordet "affiliate" er engelsk. Ordet "associate" brukes av og til også. Enkelt forklart er en affiliate en agent eller partner som tjener penger ved å anbefale andres varer eller tjenester. På nettet betyr det i praksis at vedkommende anbefaler besøkende en (eller flere) websteder. Legg merke til at også en klubb kan være affiliate!

Hvorfor skulle dette være noe for deg eller din klubb?:

En enkel måte å tjene noen ekstra kroner på

Enkelte tjener meget gode penger på dette...

Uhyre enkelt og raskt å sette opp og komme i gang

Meget lite jobb med oppfølging etc. Driver nærmest seg selv.

Krever ikke at du har egne produkter, lager, kontorer eller liknende

Krever ingen spesielle tekniske ferdigheter

Krever ingen kapital eller spesielle kunnskaper for å komme i gang

Ingen oppfølging av kunden, reklamasjoner etc.

Du handler denne boken (og andre produkter) til nettopris

Du får utnyttet ditt websted på en bedre måte

Hvordan gjør du det i praksis?:

 Siden du har kommet hit til denne siden, la oss bruke boken: "La Veien Bli Målet (og hold deg på matta)!" som vårt eksempel. Skulle du velge å bli en affiliate for denne boken vil du få all den hjelpen du måtte trenge direkte fra meg - "hands on". Uansett er det så enkelt at nær sagt hvem som helst klarer dette uten hjelp.

 Denne boken selges via ClickBank, noe jeg benytter blant annet fordi ClickBank har sitt eget anerkjente og enkle affiliatesystem allerede satt opp. Det er helt gratis og uten forpliktelser.

 Du går først til: http://www.clickbank.com/signup.html. Fyll ut de feltene som er påkrevd - det er gjort på et par minutter. Du velger blant annet et "kallenavn" (affiliate navn). Dette navnet plasseres inn i den "hoplink" som du skal bruke.

La oss si at du har valgt fornavnet ditt som affiliate navn ("Per"). En affiliate link ("hoplink") til clickbank vil da se slik ut: http://per.kampkunst.hop.clickbank.net

Denne linken vil du så bruke på din webside (evt. i din e-zine/ditt nyhetsbrev, ditt markedsføringsmateriell etc.)

 Når noen bruker linken, og handler boken vil du få din andel fra salget. I mitt tilfelle er det 50%, men det kan variere.

Hva bør du ellers passe på?:

Husk at jobben din IKKE er å selge produktet, kun å anbefale! Dette gjør du best ved å gjøre et intervju, skrive en anbefaling ("review") eller tilsvarende.
Det lønner seg å flette linken inn som en del av teksten, eksempelvis:
"Når det gjelder å holde inspirasjonen og motivasjonen på treningen oppe over tid, kan jeg anbefale boken: La Veien Bli Målet (og hold deg på matta)! på det varmeste."
Som du ser: her peker linken til siden for denne boken. I stedet ville du da lagt inn din hoplink. Det er ellers (alltid) viktig at du bruker target:"_blank", slik at det nye webstedet åpnes i et nytt vindu!

Unngå å sende Spam e-post (søppelpost)! Det betyr kun en ting: Problemer.  

Vær ærlig når du beskriver et produkt (eller en tjeneste)!

Bløffing og "hype" (overdrivelser) vil fort bli avslørt!

Beskriv gjerne det produktet du anbefaler samtidig med tilsvarende produkter!

I stedet for å selge bør du tenke på å hjelpe og gi informasjon!

Du bør skjule affiliate linken din hvis mulig. Les mer om dette ved å klikke her!

Du får dette kostnadsfritt (med Affiliate Link Cloaker) som affiliate her!

Les og lær så mye du kan om det å bli en effektiv affiliate.

Hvor kan du lese mer?:

Først og fremst anbefaler jeg deg å lese Ken Evoy's gratis og meget gjennomførte e-bok/kurs: Affiliate Master Course. Du laster ned denne pdf e-boken her. Det er best å bruke høyreklikk og "lagre mål som".

Få også med deg Allan Gardyne's www.associateprograms.com. Her finner du veldig mye nyttig informasjon! Du ser også hvordan Gardyne anbefaler Evoy's SiteSell, og skjønner da sikkert også hvorfor jeg er stor fan av Evoy og SiteSell! Mine neste websider blir utelukkende laget med SiteSell.

Gå til ClickBank og les deres FAQ (http://clickbank.com/faq/affiliate.html). Du finner blant annet et enkelt script du kan bruke til å skjule linkene dine. Det er imidlertid milevidt unna effektiviteten (og enkelheten) i Affiliate Link Cloaker.

Og selvsagt, har du flere spørsmål, så er det bare å kontakte meg når som helst! Jeg vil sette umåtelig stor pris på om du finner det interessant å markedsføre "La Veien Bli Målet (og hold deg på matta)!" fra ditt websted eller til dine kontakter på andre måter!

Med vennlig hilsen

Torbjørn Arntsen, signatur

 

 

Alle rettigheter ©: Ju Jitsu Norge, Torbjørn Arntsen, 2004 - 2008
Copyright to Ju Jitsu Norge, 2004 - 2008